



## **GPN National Update: Monthly Webinar**

This webinar is scheduled to take place on 4 November 2022 from 13:00 – 14:00 via Microsoft Teams. Jointly run by NHS England, National Association of Primary Care (NAPC) and the Royal College of Nursing (RCN).

We encourage all **nurses working in General Practice to join us as an opportunity to share best practice** and for your voice to be heard by the national team.

The <u>RCN GPN forum</u> are delighted to welcome you to this webinar.

Microsoft Teams meeting: <u>HERE</u>

|    | Agenda item  |                                      |
|----|--|--------------------------------------|
| 1. | Welcome and introductions<br>Chair: Heather Randle, UK Professional Lead for Primary Care, RCN   | <b>13:00 – 13:05</b><br>(5 minutes)  |
| 2. | Liz Howarth, CARE Programme Lead, NAPC<br>Katherine Gerrans, Director Primary Care Nursing, NCL Training Hub<br>CARE Programme and sharing innovative practice   | <b>13:05 – 13:15</b><br>(10 minutes) |
| 3. | <ul> <li>The Art of the Possible: Best employment practice of GPNs</li> <li>Case Study - The Robert Darbishire Practice</li> <li>Dr Mo Miah, GP/ Medical Director</li> <li>Value of General Practice Nursing</li> <li>Vicky Tolliday, ANP/ PCN Clinical Director</li> <li>Introduction to 'Better Health Manchester' as an organisation</li> <li>Rachel Shelton, Minor Illness Nurse/ Director of Clinical Services</li> <li>What the team do to recruit and retain nursing staff</li> </ul> | <b>13:15 – 13:30</b><br>(15 minutes) |
| 1. | <ul> <li>Dr. Crystal Oldman CBE, Chief Executive - The Queen's Nursing</li> <li>Institute</li> <li>The view of GPN's on T&amp;C's and access to CPD</li> <li>What GPN's would like to see different in the future</li> </ul>   | <b>13:30 – 13:40</b><br>(10 minutes) |
| 5. | <ul> <li>Leigh Murray, ER Officer for Primary Care, RCN</li> <li>Heather Randle, UK Professional Lead for Primary Care</li> <li>What next and how to make it even better for all GPNs in England</li> </ul>  | <b>13:40 – 13:55</b><br>(15 minutes) |
| 5. | Thank You & AOB<br>Date of Next Meeting: 2 December 2022   | <b>13:55 – 14:00</b><br>(5 minutes)  |



